3. Zadar Wine Festival u Arsenalu 6. i 7. travnja

U jedinstvenom ambijentu zadarskog Arsenala, petsto godina starom spomeniku kulture – osvijetljenom sunčevom svjetlošću zarobljenom u vodi – tijekom dva festivalska dana 3. po redu Zadar Wine Festivala posjetitelji će moći kušati vina renomiranih izlagača i proširiti svoja znanja kroz sudjelovanje u brojnim specijaliziranim radionicama (popis na kraju teksta). Zadar Wine Festival je idealno mjesto i za minglanje ugostitelja i vinara – iskustvo s prethodna dva festivala govori da će mnogo ugostitelja baš u Zadru odabrati svoje favorite za svoje vinske karte.

Svojevrsna najava Festivala je manifestacija Deset dana restorana (popis na kraju teksta) koja traje do 5. travnja u kojoj zadarski ugostitelji nude raznovrsne menije od tri slijeda s čašom vina iz Zadarske županije, a sve za samo 110 kunića.

Dalmacija, a posebice Zadar i Zadarska županija kao jedna od najbrže rastućih vinskih regija u Hrvatskoj treba ovakav festival koji – kroz vrhunsku organizaciju i sjajnu prezentaciju vina, vinara i odgovarajućih delicija i uz bogati popratni program – na jednom mjestu okuplja proizvođače, ugostitelje, vinske znalce i sve druge vinoljupce.
Kako je istaknuo gospodin Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala i povjerenik Hrvatskog Sommelier Kluba za Dalmaciju: “Ovo je područje kroz cijelu godinu, a prvenstveno tijekom turističke sezone vrlo značajno tržište za plasman vina malih i velikih proizvođača iz cijele Hrvatske. Stoga je ovakav festival izvrsna prilika proizvođačima da predstave vina i sorte svoje regije.“, te dodaje: “Poznata je činjenica da suvremeni ugostitelji u svojim vinskim kartama moraju imati veliki izbor vina različitih sorti, a ova manifestacija će im pomoći pri njihovom odabiru.

Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala i povjerenik Hrvatskog Sommelier Kluba za Dalmaciju (foto: Silvija Munda)

3. Zadar Wine Festival održat će se uz pokroviteljstvo i podršku Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, Grada Zadra, Zadarske županije, Hrvatske gospodarske komore, Turističke zajednice grada Zadra i Turističke zajednice Zadarske županije.

Popis stručnih radionica:
subota, 6.4.
15:00-16:00 Dva lica regije Villány (Hotel Almayer-Art & Heritage) – vina mađarske regije Villány, predavač: Gyorffy Zoltán
16:30-17:15 Škrlet, prijatelj mediteranske kuhinje (Hotel Bastion), predavač: Tomislav Jakopović
17:30-18:15 Vina Laguna – prezentacija premium linije Festigia (Hotel Almayer-Art & Heritage), predavač: Filip Savić

nedjelja, 7.4.
15:00-15:45 Sljubljivanje vina i sira (Hotel Bastion), predavač: Filip Savić
16:30-17:15 Champagne and prosecco (Hotel Almayer-Art & Heritage), predavač: Jo Ahearne

Vidimo se u zadarskom Arsenalu, u subotu i nedjelju 6. i 7. travnja od 14:00 do 20:00 sati.

Popis restorana koji sudjeluju na manifestaciji Deset dana restorana:
Art Hotel Kalelarga – ručak
Bon Appetit – cijeli dan
Bruschetta – ručak
Groppo – cijeli dan
Konoba Skoblar – večera
Kornat – večera
Nostalgie – cijeli dan
Pašta & Svašta – cijeli dan
Pet bunara – ručak
2 Ribara – cijeli dan

About Spori Zecov

1st Level Sommelier @HSK Travel 2 Run, Drink and Eat 4 Fun

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.