Julija može i bez Romea: pjenušac vinarije Krauthaker

Ples i glazba u kombinaciji s mirisima, okusima i bojama stvorili su jedinstveni događaj pod zvjezdanim nebom pulske Arene: jedinstveni spoj senzacionalne izvedbe više od pedeset umjetnika Ansambla Lado, svakim tonom i pokretom usklađenih do savršenstva i vinskih kreacija Vlade Krauthakera doživljaj je koji se pamti.

Vlado je ovaj put iskoristio idealnog pratitelja laganih voćnih deserata – muškat – i od triju sorata (muškat žuti, muškat ottonel i muškat bijeli) charmat metodom proizveo Juliju, svježi pjenušac s 11% alkohola, idealan za ljeto koje nam se možda i vrati u grad.

Julija je elegantna – baš onak’ kak’ se šika – lijepog perlanja s izraženim mirisom muškata. Ostatak neprovrelog šećera Juliji daje dodatnu punoću i zaokruženost, a moderan dizajn boce i minimalistička etiketa savršeno ocrtavaju jedinstvenu harmoniju  ovog pjenušca.

Vina Krauthaker u pulskoj Areni
Vinarija Krauthaker, pjenušac Julija (photo by David Ružić)

Gledatelji programa ansambla Lado Ideju regruti mogli su probati elegantnu i modernu Krauthaker Graševinu kasna berba 2017., vino koje, u načelu, za razvoj zahtijeva vremena u boci.
Vino za koje Vlado kaže da se može piti i sâmo, uz razgovor, ili uz manje slatki voćni kolač na nosu je svježe i slatko, kompleksno, a miris još dugo ostaje prisutan. Bouquet obilježavaju zrelo svježe kandirano domaće i južno, bijelo i žuto voće s košticom, svijetlo cvijeće, nota meda, plemenita plijesan. Okus je sladak, zahvaljujući stanovitoj slanosti i dobroj kiselosti i živ, donekle je sirupast, zaobljen je, topao, završetak je voćni, blago začinski u pravcu slatkih mirodija, a kao i miris, još dugo traje. Kompleksno, ali skladno i dinamično s dobro iskazanom voćnosti, i izgledom privlačno sjajeće slamnato-žuto boje uz zelenkastu nijansu naprosto poziva da ga probate.

Krauthaker Graševina kasna berba
Vinarija Krauthaker, Graševina kasna berba (photo by David Ružić)

Posjetitelji su uživali i uz vino Krauthaker Graševina Vidim 2017., koje je nagrađeno zlatom na ovogodišnjem Festivalu graševine i Decanterovom broncom. Vrhunsko suho vino proizvedeno od autohtone sorte graševina s mikrolokacije Vidim još je jedan adut vinarije Krauthaker za sve koji vole suha, a pitka vina.

PR: Light komunikacije

About Spori Zecov

1st Level Sommelier @HSK Travel 2 Run, Drink and Eat 4 Fun

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.