Decanter 2018. vinima Vlade Krauthakera dodijelio čak 7 medalja

Vinogradi Krauthaker nalaze se na 45,3° paraleli, na onoj istoj na kojoj se idući prema zapadu nalaze vrlo poznata vinogradarska područja: Istra, Piemont, Val du Rhone, Bordeaux i Oregon. Vlado i njegovi suradnici, bogatog iskustva i znanja, uz želju za eksperimentiranjem, ali i vraćanjem stogodišnjih tehnika vinogradarstva i vinarstva, svakom vinu, kao čarobnim štapićem, dodaju senzaciju okusa, boja i mirisa. 

Vinarija Krauthaker, logo
Vinarija Krauthaker, logo

Stoga ne čudi što je ove godine vinarija Krauthaker oduševila ocjenjivače na najvećem i najprestižnijem svjetskom natjecanju – Decanter World Wine Awards 2018, i iz Londona kući donijela čak sedam medalja: dvije zlatne i pet brončanih. Decanter je jedno od najcjenjenijih svjetskih vinskih natjecanja, a o jakoj konkurenciji govori i podatak da je ove godine prijavljeno 14.000 uzoraka vina za ocjenjivanje. I drugi naši vinari su ove godine bili uspješni pa je u Hrvatsku ukupno došlo 119 medalja, od čega 10 zlatnih!

Neko vrijeme vinarija Krauthaker nije prijavljivala vina na Decanter, i više su vremena posvetili oživljavanju starih tehnika, pa tako poslove obrade zemlje i vinove loze obavljaju kako se to nekada radilo – s konjima. “Za vrhunsko vino nije dovoljno samo znanje, volja i iskustvo – često je presudno prepoznati što priroda govori u određenom trenutku.” – ističe Vlado koji je od 1992. godine vlasnik Vinogradarstva i podrumarstva Krauthaker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vinarija Krauthaker, gospodin Vlado Krauthaker (photo by SZ)

Prirodne prednosti padina Krndije, unatoč promjenjivoj mikroklimi, još su 1232. godine otkrili Cistertiti koji su utemeljili naselje Kutjevo, ali i razvili vinogradarstvo i osnovali podrum. Autohtona sorta graševina s mikrolokacija Vidim, Pomale ili Mitrovac, svaka za sebe, nosi posebnosti lokacije, podneblja i mikroklime koja vlada na tom području tijekom vinogradarske godine i ne čudi da osim u redovnoj berbi Krauthaker graševinu skuplja s vinograda i u svim ostalim berbama – kasnim i izbornim.

 

Osvojenih sedam medalja na natjecanju Decanter World Wine Awards 2018 potvrda je izvrsnosti i kvalitete koju vinarija Krauthaker njeguje dugi niz godina.

Vina Krauthaker Graševina izborna berba prosušenih bobica 2012Krauthaker Kuvlakhe Manzoni 2013, dobitnici su zlatnih medalja na ovogodišnjem natjecanju Decanteru.

Krauthaker Graševina izborna berba prosušenih bobica 2012, slatko je desertno vino kompleksno i elegantno, gusto, sirupasto, kremasto zaobljeno, dotjerano i pokazuje svoju profinjenost.

Vina Krauthaker nagrađena zlatnom medaljom na natjecanju DWWA 2018
Krauthaker vina nagrađena zlatom

Krauthaker Kuvlakhe Manzoni 2013 dobiveno je bez dodatka sulfita, tradicionalnom gruzijskom metodom dulje maceracije. Vino se proizvodi u vrlo malim količinama.

Brončanom medaljom na ovogodišnjem Decanteru nagrađena su vina: Krauthaker Graševina Vidim 2017, Krauthaker Zelenac izborna berba prosušenih bobica 2011, Krauthaker Mercs 2013, Krauthaker Pinot crni 2013 i Krauthaker Graševina Mitrovac 2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Festival graševine (photo by SZ)

„Raduju nas rezultati koje smo postigli na ovogodišnjem natjecanju Decanter World Wine wards 2018. Medalje koje su osvojila naša vina potvrda su našeg truda, rada i zalaganja kroz sve ove godine. Proizvodnja vina u našoj vinariji nije naš posao, ona je ljubav kojoj smo u potpunosti predani“, ističe gospodin Vlado Krauthaker.

PR: Light Komunikacije

Vina Krauthaker nagrađena brončanom medaljom na natjecanju DWWA 2018
Krauthaker vina nagrađena broncom

About Spori Zecov

1st Level Sommelier @HSK Travel 2 Run, Drink and Eat 4 Fun

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.