Vinarenje predstavlja: Umjetnost mirisa, okusa i boja – Krauthaker u Cheese Baru

Ljubitelji vina utorkom, sada već možemo reći tradicionalno – pohode Cheese Bar,  mjesto na početku Cesarčeve u Zagrebu, u kojem osim uz više od 100 vina na čaše možete uživati i u odličnim sirevima. Vlasnik Damir Tašner posebno ističe da već više od pet godina u ponudi isključivo imaju domaće, hrvatske proizvode koje možete kušati svaki dan jer nude i gablece, a u baru imaju i više od 40 vrsta domaćih rakija i likera.

Danas s početkom u 17 sati predstavit će se Vlado Krauthaker, jedn od najuspješnijih hrvatskih vinara od kojeg ćete usput moći saznati sve što do sada niste imali priliku, jer je Vinarenje i zamišljeno kao iskreno uživanje u dobrim vinima uz srdačan razgovor s njihovim proizvođačima i poznavateljima vina.

Krauthaker je započeo 1992. godine s 1 hektarom vinograda, pri čemu posebnu pozornost pridaje domaćoj autohtonoj sorti graševini s kojom često osvaja nagrade na izložbama vina i sajmovima (Decanter World Wine Awards, Chardonnay du Monde, Challenge International du Vin, MUNDUSvini Great International Wine Award, Međunarodni festival graševine). Danas, na više od 75 hektara, uzgoj vinove loze temelji na eko načelima i nastoji održati kontinuitet kvalitete u čemu mu svakako pomaže očuvana priroda i kvalitetna zemlja, te savršeno podneblje i klimatski uvjeti. U podrumu Krauthaker njeguje vina svih berbi i s velikom pozornošću prati dozrijevanje vina svih berbi – od kasne do izborne berbe prosušenih bobica. Danas Krauthaker u svojoj ponudi ima više od 25 etiketa vina.

Na današnjoj degustaciji imat ćemo priliku kušati: Rosé cuvée, Muškat žuti, Sauvignon Vidim, Graševinu Pomale (sve iz 2017. godine), te Mercs i Pinot crni iz 2015. godine.

Vidimo se!

 

About Spori Zecov

1st Level Sommelier @HSK Travel 2 Run, Drink and Eat 4 Fun

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.