Zagreb Coffee Break 2018

U nedjelju 18.2. zatvoren je Zagreb Coffee Break kojeg je prema riječima organizatora gospodina Dejana Ganžulića (Imperija kave) ove godine posjetilo toliko ljubitelja crnog napitka iz crvenih bobica da su neki izlagači u nedjelju ostali bez kave jer je u dva dana ispijeno više od 6.000 šalica napitka koji nas drži budnim.

Dejan-Ganzulic
Dejan Ganžulić (photo by SZ)

Na festivalu su se predstavili brojni proizvođači i distributeri kave i opreme za kavu iz Hrvatske i regije, a zemlja gost festivala je bila Indonezija.

Na brojnim radionicama posjetitelji su se mogli upoznati s načinom pripreme filter kave, kušati ekstremno limitirane i rijetke kave s ocjenama 90+, saznati sve o uzgoju i vrstama kave u Indoneziji, naučiti koliko važnu ulogu imaju kiseline u kavi…

Baš te kiseline i citrusni okusi su ono po čemu se kave koje smo probali na festivalu znatno razlikuju od kava koje smo navikli piti u našem podneblju. Prema riječima našeg sugovornika, na te se okuse potrebno priviknuti, ali jednom kad se navučete na savršen omjer arabice i robuste – više nećete prihvatiti nijednu kavu koju ste pili do sada.

#zagrebcoffeebreak #coffee #kavopija #imperijakave #coffeeporn

About Spori Zecov

1st Level Sommelier @HSK Travel 2 Run, Drink and Eat 4 Fun

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.